Woonzorgcentrum en kort verblijf

Ons huis bestaat uit vier afdelingen en daaraan gekoppeld twee zorgteams op de eerste en tweede verdieping.

Per afdeling zijn er twee leefgroepen met klinkende namen van kunststeden die bereikbaar zijn vanaf de vlakbij gelegen metropool Brussel.  De leefgroepen heten Kopenhagen, Madrid, Rome, Wenen, Londen, Amsterdam, Brussel en Parijs en werden gedecoreerd met een knipoog naar die steden.

Iedere afdeling is ingedeeld met knusse zithoeken en een gemeenschappelijke leefruimte waar gegeten wordt en waar ook de activiteiten plaatsvinden.  Beneden is Café Ter Burg dé ontmoetingsplek voor familie, mantelzorgers, vrijwilligers en bewoners! Breng je liever de namiddag door in onze leeshoek met bibliotheek? Ben je muzikaal aangelegd?  In ons huis is ervoor ieder wel iets tofs om te doen. Er worden sportieve, culturele, creatieve en culinaire activiteiten, uitstappen en feesten georganiseerd.  Als we zeggen dat de bewoner centraal staat, dan doen we dat ook.  Bijna al onze activiteiten vertrekken vanuit de wekelijkse koffiekletsen met bewoners.

Kom je bij ons wonen dan heb je een lichte kamer die je verder kan aankleden volgens smaak in overleg met het zorgteam.

In ons huis kan je vertrouwen op kwaliteitsvolle zorg door onze professionele medewerkers en gemotiveerde vrijwilligers. Iedere bewoner krijgt hulp op maat bij dagelijkse taken aangevuld met extra verzorging, verpleging of kine.  

Het kine-team richt zich vooral op het behoud van de mogelijkheden en zelfstandigheid in het dagelijks functioneren van onze bewoners. Daarin staan de mobiliteit, zelfredzaamheid en levenskwaliteit centraal. Dit gebeurt zowel via individuele behandelingen als door groepsactiviteiten op de afdeling.  Het kine-team draagt ook bij aan de multidisciplinaire samenwerking in het team in het kader van valpreventie, lig- en zitcomfort en palliatieve zorg, onze ComfortPlus.

Ter Burg vzw beschikt over drie kortverblijfkamers verdeeld over de leefgroepen in ons huis.

Wil jij ons graag wat beter leren kennen? Kom gerust langs op afspraak want elke 65-plusser is hier welkom!

Voor opnamenvragen, contacteer onze sociale dienst:

Isabelle Maesschalck

Tel. 02 758 04 72
of
isabelle.maesschalck@terburg.be

Isabelle Maesschalck is aanwezig op volgende momenten:

maandag : afwezig
dinsdag - woensdag - vrijdag : 08.30 uur - 17.00 uur

donderdag : 08.30 - 12.30